Musik

Om du vill lyssna till några av min låtar så finns dom här:

www.myspace.com/mahimalindroth

Om du vill lyssna på Bhava Samadhi (Gopala,Ove och jag)

www.myspace.com/bhavasamadhi

Det har blivit 5 skivor än så länge…

Hyllning till Pachamama (Moder Jord) 2005 – trumma – sång

Space of Grace 2007 trumma – sång och singing bowls – sång

FredsHymner 2008 – fredssånger till kristallskålar, inspelad i Sandvikens kyrka. 30:- per såld skiva går till olika Fredsprojekt.

Mothers of Devotion 2009 – en mix av sånger med olika arrangemang såsom trumma, kristallskålar, gitarr och synth

Namaste 2011 – ett långt spår med indisk tampura, tibetansk skål och sång – väldigt meditativ

Skivorna kan beställas genom Mahima 070-424 84 19 eller via mail på mahimalindroth@outlook.com och kostar 160:- styck + porto.

Dessutom medverkar jag med ett bidrag – Time for change – på skivan ”Artists For The Seventh Generation”  i projektet: PSTE -Project save the earth - se mer info på www.pste.se/pa_gang.php Det är en välgörenhetsskiva där all vinst går med en 50/50% fördelning till Barn med neurologiska handikapp och Djur i nöd. Den kan beställas av mig för 110:- + eventuellt porto.

Andra om Mahimas musik:

Mahima carries the spirit of the ancient wise women of the earth. Her humble grace is reflected in her presence when sharing her love through sacred song. As a guardian and carrier of a sacred crystal she has a simlar clarity and crystaline light. I can hear the ancestors of the nordic traditions sing through her with great joy and gratitude. /Kailash Kokopelli www.kailash-kokopelli.com

I`m sure Your music will help people to meditate and You sing very nicely too! / Deva Premal

Jag möter skönhet, styrka, Gudinnan inom mig – tiden stannar – jag är Kärlek när jag lyssnar på Mahimas musik. / Ulrika Ajax

The music that comes through You touches the core of the Heart and brings the listener into a deep place of wonder. The sound blends with the light You carry and create a Healing Sound Light / Christa Faye Burka

You are seeking the Source of music / Mary of the Angels

Daniel Breitholtz recenserar Receiving från cd:n Space of Grace: Stämningsfullt och trollbindande. Här kommer jag på mig själv som lyssnare att bara följa med och jag dras i väg in i avslappning oavsett om jag vill eller inte. Rösten passar perfekt med bowlsen och närheten i inspelningen är effektiv och det känns för en sekund som jag sitter där, alldeles nära och bara flyter med. En mycket fin liten stund även om det inte är mycket till det som i klassiska ögon kallas musik… å andra sidan handlar ju musik om att förmedla känsla och det gör du sannerligen.

Recension av I am You från cd:n Hyllning till Pacha Mama:
*WoW* Jag måste säga att jag blev väldigt berörd av den här låten.. Du har en röst som är helt magisk och det lämnar ett sug efter mer! I början av låten får jag väldigt stark känsla av keltisk folkmusik. Att du inte använder några instrument gör bara saken bättre!! Jag vill gärna höra mer av dig!!  **TACK**

Recension av Receiving från cd.n Space of Grace:
Ett typexempel på att enkel musik kan vara kanon bara det finns själ och hjärta i det. jag blundar, slappnar av och börjar lyssna till mitt inre.

Recension av Receiving från cd.n Space of Grace:
Har tidigare bedömt enkelheten i många låtar, och det är just enkelheten i denna som gör att den är så fantastisk.Vet inte vilket språk detta är, men det är så bra att det kan gör kvitta. Enkel sång som närmast för tankarna till någon medeltida ritual med det enkla, smått brilianta klockspelet i bakgrunden.

Mahima om sin sång och musikvandring:

Musiken och framför allt sången är det som jag brinner för mest – där bor min längtan, där känner jag min själ klart och tydligt. Sången har också varit orsak till flera smärtfyllda erfarenheter i mitt liv – när den inte kommit (jag tappade rösten när jag skulle sjunga solo i mick 1:a gången) och gånger då det känts som jag inte nått fram – inte blivit emottagen. Under lång tid tryckte jag ner sången med hjälp av jantelagen och andra destruktiva tankar och handlingar. I och med mitt 1:a barn (-95) kom en förändring inifrån och jag började lyssna sakta men säkert.

Men det tog flera år och krävdes en flytt från Stockholm för att verkligen våga släppa den gamla bilden av mig själv och våga följa min längtan att sjunga.

Min önskan och intention med min musik är att bringa lyssnaren till sin inre värld. Att påminna om kärleken, enkelheten och vikten av att följa sin inre röst. De flesta av mina sånger har kommit till mig som svar på frågor jag ställt inombords. För mig är det ett bra sätt att ”nå mig själv.”

Mina instrument har alla en historia var för sig men det som känns viktigt att nämna här är att jag anser att dom är potentiell medicin. Att intentionen och respekten vid samarbetet med dom är den viktigaste grunden.

De instrument som kommit på min väg är en shamantrumma, singing bowls, kristallskålar, skallror, bjällror, regnstav, nordamerikansk dubbelflöjt m.m. Det är mest trumman och skålarna som jag spelar och sjunger med - för mig är det jord och himmel…   trumman hjälper mig att hålla kontakten med jorden och med min inre rytm och skålarna hjälper mig att känna min sammanlänkning med universum – min inre och yttre rymd…

Instrumenten har hjälpt mig att väcka ”minnen” – 1:a gången jag trummade var det som ett tak öppnades över mig och sånger och melodier kom med stort igenkännande. Ofta är det så att jag trummar och en sång växer fram i stunden – det känns som ett samarbete – men ibland även som trumman ”bestämmer”. Det kanske låter märkligt för någon som inte upplevt något liknande men för mig har trumman ett väsen….

Mycket av min musik skapas i stunden – speciellt när jag spelar och sjunger till singing bowls. När jag hörde singing bowls första gången blev jag starkt berörd och kände direkt att jag vill utforska dom mer. Så blev det också – jag började med en liten skål – 12 cm i diameter – och sedan kom min stora älskade skål. I och med den kom också det sätt jag sjunger tillsammans med skålarna. Jag satt med den i famnen – slog ett slag och började sjunga – känslan i mig var att jag kände igen sångstilen – det kändes som musik från rymden… Det var som jag lyssnade samtidigt som jag sjöng och blev hänförd av sammanvävningen mellan skålen och rösten. Jag blev alldeles lugn i hela kroppen och sinnet. Att sjunga till skålarna är nytt varje gång – beroende på vilken pinne jag slår med så blir det olika ljud som jag sen följer impulsen från och sjunger till.

Nu har jag även  kristallskålar tre stora  och 2 små och de bringar in en annan rymd – tonerna är mer högfrekventa och tillsammans med dom har det vuxit fram ett antal fredssånger. Tanken att sjunga dessa sånger i Kyrkan känns helt naturligt och ”i tiden” – jag ser omkring mig i grupper jag håller att behovet av att vara med sitt inre ökar i takt med samhällets takt. Min erfarenhet i mina meditationsgrupper, avslappningsgrupper och även när jag varit på hälsoveckor i skolan är att det behövs hjälp för människor att nå inre frid och jag vet att de tibetanska- och kristallskålarna verkligen ger den hjälpen. Att sedan sjunga om fred t ex är att ta in ett tillstånd i kroppen som jag tror vi alla önskar här på Jorden. När vi sjunger tillsammans ökar vår gemenskap dessutom.

Ledsen, det är inte möjligt att kommentera.